ביטחון המזון של סין: אתגרים והזדמנויות לישראל
ברקע האתגרים הרבים לניסיון הסיני להסתמך על ייצור מזון מקומי, על ישראל, כמעצמה בתחום החקלאות והמים, להעמיק את שיתופי הפעולה עם סין בנושא – דבר שעשוי לשפר את היחסים המעורערים בין שתי המדינות
מני וקנין
ביטחון המזון הוא אחד הנושאים החשובים ביותר על סדר יומה האסטרטגי של ממשלת סין, והנשיא שי ג'ין-פינג הציב כמטרה הסתמכות על ייצור מזון מקומי תוך שימוש בטכנולוגיה מתקדמת ונקייה. אולם, בין המציאות לבין היעד המוצהר מפרידה שורת אתגרים, ביניהם צמצום שטחים חקלאים, שיבושים בשרשראות האספקה, בעיות כוח אדם וטכנולוגיות מיושנות. אתגרים אלו מספקים הזדמנות לישראל להעמיק את שיתופי הפעולה עם סין בתחום החקלאות, משאבי המים והקיימות הסביבתית. לאור השפל באמון שבין המדינות, על ישראל, כמעצמה בתחום החקלאות והמים, להעמיק את שיתופי הפעולה עם סין בתחום שנחשב 'בטוח' מבחינה ביטחונית. הגברת שיתופי הפעולה עם סין תיטיב עם כלכלת ישראל ועשויה אף לשמש מנוף לשיפור היחסים הדיפלומטיים בין המדינות.
Images on this site are licensed under Creative Commons (CC) or public domain, unless stated otherwise. Some images were generated using AI tools. See individual image attributions for details.